tirsdag 3. desember 2013

PepperKakeOppskrift

Juletiden har kommet og det er tid for mye kos og julebaking, dette er en oppskrift til en god og sprø pepperkake deig for helle familien.  

Ingredienser
1,5 dl mørk sirup (ca. 210g)
1,5 dl sukker (ca. 160g)
150 g smør(Melange) i folie          
8 dl hvetemel (ca. 420g)
1 egg, lett pisket
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kanel
2 ts natron



Fremgangsangmåte
  1. Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
  2. Tilsett smør(Melange) i små biter og la det smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, og rør deretter inn egget.
  3. Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
  4. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
  5. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Flat som en pannekake, slik Bakemester Harepus praktiserer, fungerer fint til små hjerter, snipper eller stjerner; da er tre millimeter tykkelse på deigen passe. Til større hjerter og pepperkakehus bør deigen kjevles tykkere. Da blir også steketiden lengre.
  6. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.
  7. Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
  8. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.
Glasur(Hvis du vil)
4 dl melis
1 eggehvite
1 krm sitronsaft
Konditorfarge
Fremgangsmåte
  1. Bland alle ingrediensene til glasuren til massen er jevn og smidig.
  2. Farg glasuren med konditorfarge og fyll den i små plastposer.
  3. Knyt igjen og klipp et lite hull i det ene hjørnet like før pepperkakene skal pyntes.
  4. Oppbevares i en tett boks.
God jul MVH Lars.
Bilde(r): https://www.google.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar