tirsdag 14. januar 2014

Freedom Writers

Freedom Writers
Freedom Writers, regissert av Richard LaGravenese, er inspirert av en sann historie og dagbøker til ekte tenåringer fra Long Beach, California.
Filmen er satt til området rundt Wilson Classical High School i Long Beach, California. Læreren heter Erin Gruwell i begynnelsen var barna veldig uvennlige mot Gruwell, men hun motiverte dem og lot dem skrive dagbok. Alle dagbøkene som vises i filmen er ekte og de har alle blitt skrevet av barna.
Klassen hennes er en multikulturell gruppe med tenåringer fra de nedre samfunnslag - Afroamerikanere, Latinos, Asiater, ungdomsforbrytere, gjengmedlemmer og underpriviligerte elever fra fattige nabolag - som ikke har annet håp enn å komme seg gjennom dagen.
På overflaten ser det ut til at det eneste de har til felles er et gjensidig hat for hverandre og forståelse av at de simpelthen blir oppbevart i skolesystemet frem til de er gamle nok til å forsvinne. Til tross fra elevenes trassige blånekting av å delta i timene, prøver Erin daglig alle midler til å skape litt engasjement.
Basert på sann historie

Freedom Writers er basert på en sann historie om inspirasjon, håp og menneskenes triumf over intoleranse og rasisme. Med tiden tar elevene med seg dagbøkene sine ut fra skolen og inn i verden og Erins forhold til dem vokser og påvirker henne på måter hun aldri kunne forestilt seg.
Rollen som Erin Gruwell spilles av Oscarvinner Hilary Swank.
De som spiller i denne filmen er: Skuespillere: Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn, Imelda Staunton, April L. Hernandez, Mario, Kristin Herrera, Jaclyn Ngan
Film Freedom Writers er veldig spannedes og lærer rikt film som bør ses.
Jeg synes filmen var artig. Jeg lærte faktisk litt mere når jeg så denne filmen. Den var trist, i hvert fall når jeg tenkte meg om at det ble basert på sann historie.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar