tirsdag 14. januar 2014

Freedom Writers

FREEDOM WRITERS

Freedom Writers er en amerikansk film laget i 2007. Filmen er basert på en sann historie og fra dagbøkene til tenåringer fra Long Beach, California.  Filmen tar sted på Wilson Classical High School fra 1994 til 1998. Der får en klasse en helt ny lærer, Erin Gruwell, som ikke visste helt hva hun kom til da hun startet å jobbe. I begynnelsen av klassen var barna uhøflige og frekke mot Erin, men etter hvert gjør hun ting for å motivere dem og lar dem få skrive dagbok.
Etter noen dager med klassen kommer de inn på temaet rasisme, der hun ser en tegning en elev har tegnet, av svarte studenter med store lepper, og en nazist tegning av jøder med store neser. Da tar hun med elevene på klassetur til Los Angeles’ Museum of Tolerance for å lære om holocaust og om hverandre.

Bilde lånt fra www.imdb.com
Jeg synes filmen var bra. Jeg synes den hadde et viktig budskap med seg, og den var aldri kjedelig. Det var også bra de brukte scener fra Erin og elevene sitt liv utenfor skolen også, så den ikke ble veldig ensidig. Skuespillerne gjorde en bra jobb og alt var ganske tett på. Når de brukte effekter, var de også troverdige. Hele filmen var bra, og siden den er basert på en sann historie, kan jeg se for meg at dette skjer på ekte.

Anbefaler denne filmen for ungdommer og voksne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar