tirsdag 14. januar 2014

¨Freedom Writers

Freedom writers


Freedom writers er en film som har sterke karakterer som har mer å bry seg om enn bare “hva er det til middag i dag?” eller å bry seg om hvor mange “likes” de har på facebook. De er ungdommer som har mye de må bære på og som går utover deres skolegang, hver dag gruet disse ungdommene seg til å dra til skolen der begrunnet av det dårlige miljøet som var på deres skole. Filmen er basert på en sann historie, om håp og toleranse innen rasisme og en del utfordringer de ungdommen må gjennom daglig. Alt fra stoffmisbruk i familien og press til å delta i en “gjeng” de kommer fra et urbant strøk i California der det ikke var lett å vokse opp i.

 Deres klasse var delt opp med forskjellige historier de bar på. Noen hadde blitt kastet ut av sitt eget hjem eller sett sin egen far blitt tatt vekk fra dem, det eneste som det virker de har til felles er et hat for hverandre. De trengte store endringer i hverdagen sin viss de skulle lykkes i noe. Erin Gruwell var en håpefull lærer som hadde styrken og håpet på disse ungdommene med en vanskelig hverdag, hun gjorde store endringer i klasserommet og hun ofret mye for dem. Erin var en modig kvinne som ofret mye for å få sin egen klasse hun begynte og jobbe ekstra jobber så hun kunne kjøpe bøker til sine elever siden skolen ikke ville satse penger på sine elever fordi de mente elevene ikke kunne ta vare på dem men Erin Gruwell hadde alltid troen på sine elever. Troen var det eleven trengte aller mest, det at noen hadde tro på at de skulle klare seg og komme seg videre noe som elevene også gjorde uansett om veien ikke var lett for dem. Erin visste at elevene hadde sterke historier, så hun ga sine elever dagbøker som de kunne skrive om sine tanker eller følelser og meninger om ting i rundt seg. Etter hvert delte elevene sine historier med resten av klassen de ser at de har noe til felles, alle de har tunge historier de bærer på daglig de samlet alle dagbøkene til en stor bok sånn at de kunne fortelle om sin bakgrunn.

Gjennom hele filmen følger vi ungdommenes hverdag og Erin sitt harde arbeid for å få sin klasse til å oppnå suksess. Filmen er en stor film som har satt inntrykk på mange, både ungdom og voksen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar